Somatiek (lichamelijke klachten)

Somatiek (lichamelijke klachten)

Soms zijn lichamelijke klachten en de zorg daarvoor te zwaar om zelfstandig te wonen. Dan bieden wij een fijn thuis. Bij Vitalis kunt u terecht voor somatische zorg: zorg voor mensen met chronische, lichamelijke aandoeningen. Wij bieden een prettige plek voor ouderen met o.a. de ziekte van Parkinson, MS, ALS, gewrichtsaandoeningen of na een beroerte. Vitalis heeft dan verschillende woonmogelijkheden op de locaties:

  • Brunswijck
  • Peppelrode
  • Vonderhof
  • Wissehaege
Een oudere met een kleurrijke rollater

Het doel: zoveel mogelijk zelfstandig leven

Zoals bij alles wat wij doen, is ook bij onze somatische zorg het belangrijkste doel om u (waar mogelijk) zelfstandig te laten leven. Daarbij bieden Vitalis en uw sociale netwerk u de juiste ondersteuning. Ook preventieve zorg, bijvoorbeeld om complicaties te voorkomen, speelt hierbij een grote rol.

Bij Vitalis leren we u omgaan met uw beperkingen en staat aan de andere kant ook gezond bewegen centraal. Zo kunt u zo fit mogelijk blijven. Naast somatische zorg bieden wij op sommige locaties ook psychogeriatrie: hulp bij psychiatrische aandoeningen, zoals dementie. Daarmee staan we ouderen bij om ook mentaal gezond te blijven. 

Samen creëren we de best mogelijke zorg

Wij zien dat het sociale netwerk (familie, buren, vrienden en kennissen) een cruciale rol speelt in het geluk van ouderen. Dit netwerk biedt herkenning en rust in uw leven. Het is bijvoorbeeld prettig om samen boodschappen te doen of samen te eten. Daarom is bij Vitalis voor uw netwerk een belangrijke rol weggelegd.

We geloven namelijk in de kracht van samenwerking tussen u, uw zorgverleners en uw sociale netwerk. We noemen dit de ´drie-eenheid´. We moedigen daarom altijd aan om uw naasten mee te nemen naar zorgafspraken. Ook krijgen zij - als u dat wilt - de kans om invloed uit te oefenen op zaken rondom uw behandeling. Zo creëren we samen de best mogelijke zorg.

Een zorgmedewerker en een oudere

Wilt u meer weten over onze somatische zorg?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met SeniorenPunt.