Wonen

Wonen bij Vitalis

Bij Vitalis willen we dat onze locaties aanvoelen als uw thuis. Een plek waar u vrij bent om eigen keuzes te maken. Lukt het door een zorgbehoefte niet om thuis te blijven wonen? Of vindt u het prettig om zelfstandig te wonen maar wel zorg dichtbij te hebben? Dan bent u welkom binnen 1 van onze woonconcepten met een huiselijke omgeving waar u zichzelf kunt zijn. Elke Vitalis-locatie is een gemeenschap waar mensen elkaar ontmoeten, helpen en gezellig contact hebben. Er is altijd een passende woonvoorziening voor u.

Een ouderen is een spelletje aan het spelen

Voor wie is wonen bij Vitalis bedoeld?

Soms is de zorgvraag te groot om zelfstandig thuis te blijven wonen. Bijvoorbeeld als er intensievere somatische (lichamelijke) zorg, gerontopsychiatrische zorg of hulp bij dementie nodig is. Als u of uw naaste meer zorg of begeleiding nodig heeft, biedt Vitalis verschillende woonvormen op locaties in Eindhoven, Geldrop en Heerlen. Daarnaast kunt u wonen in onze residenties, deze vindt u op diverse locaties in Eindhoven (in het centrum en daarbuiten) en in Heerlen, veelal in een groene omgeving. 

U heeft de regie
Wonen bij Vitalis, in welke vorm dan ook, betekent zoveel mogelijk de regie houden over uw leven. We begrijpen heel goed dat verhuizen naar een (zorg)locatie een grote verandering is.

U beslist binnen de Vitalis-woonvormen zelf aan welke activiteiten u graag meedoet. Ook kunt u uw woonplek met uw eigen spullen inrichten. Op die manier woont u zo lang mogelijk zelfstandig en prettig, maar desgewenst voorzien van de juiste zorg.

Woonvormen bij Vitalis

Bij Vitalis bieden we 3 woonvormen aan, waarbinnen ook allerlei mogelijkheden zijn. Het hangt af van uw wensen, zorgbehoeften en indicatie welke woonvorm het beste bij u past. Natuurlijk denken wij hierin graag met u mee. De 3 mogelijkheden zijn:

  • zelfstandig wonen in onze residenties (luxe huurappartementen)
  • wonen op een WoonincPlusVitalis-locatie met welzijn (Extra) en/of zorg (Compleet) van Vitalis
  • wonen bij Vitalis met zorg van Vitalis
Twee oudere dames

Residenties

Zelfstandig wonen in luxe huurappartementen

In onze residenties (verspreid over Eindhoven en 1 in Heerlen) woont u zelfstandig, terwijl zorg en extra begeleiding altijd dichtbij zijn. Dit woonconcept biedt u alles om comfortabel te wonen en leven. De residenties hebben een luxe afwerking. Standaard is er personenalarmering en u kunt meedoen aan welzijnsrondes, zodat er elke dag wordt gecheckt hoe het met u gaat. Ook extra’s, zoals een videobelverbinding met de centrale toegangsdeur, zijn mogelijk. Onze medewerkers adviseren u graag over passende hulpmiddelen en technologie, zodat u zo lang mogelijk zelf uw zorgmoment bepaalt.

WoonincPlusVitalis

Wilt u zelfstandig wonen met, wanneer nodig, zorg aan huis? Vindt u het fijn om regelmatig leuke activiteiten te ondernemen? Dan is het woonconcept WoonincPlusVitalis passend. Dit is een samenwerking met onze partner Wooninc., die meer dan 5.000 appartementen in de sociale huursector in Eindhoven biedt. Er zijn allerlei mogelijkheden: van zelfstandig wonen tot ‘compleet’ wonen met 24-uurs zorg en dienstverlening dichtbij. Of u in aanmerking komt voor onze zorgdiensten, is afhankelijk van de beschikbaarheid en van uw zorgindicatie.

Elke WoonincPlusVitalis ‘Compleet’-locatie heeft een kleinschalige zorgafdeling van Vitalis met een zorgservice arrangement. Daardoor zijn onze zorgmedewerkers 24 uur per dag en 7 dagen per week in de buurt. Daarnaast zijn er speciale welzijnsvoorzieningen (verschillen per locatie), zoals activiteiten en veiligheidsvoorzieningen. Maar ook faciliteiten als een inpandige kapper en winkel.

Wonen bij Vitalis met zorg van Vitalis

Als zelfstandig wonen niet meer lukt, bieden we meerdere vormen van begeleid wonen. Dat varieert van kleinschalig verzorgd of verpleegd wonen tot een eigen kamer in een verpleeghuis. 

We passen de zorg altijd aan op uw zorgvraag. Zo kunnen we zorg bij dementie bieden, maar ook gerontopsychiatrie, zorg bij Parkinson of andere vormen van zorg en behandelingen.

Bespreek uw wensen en behoeften

Wilt u weten welk woonconcept het beste bij u of uw naaste past? SeniorenPunt kijkt mee naar uw behoeften en wensen en geven u persoonlijk advies. Neem contact op met SeniorenPunt, zij denken graag met u mee.