Dementie

Leven met dementie: antwoorden op uw vragen

Bij mensen met dementie is de verwerking van informatie in de hersenen verstoord. Dat kan voor onzekerheden zorgen. 
Heeft u vragen over een leven met dementie? Dan beantwoordt Vitalis deze graag.

Voor u en de mensen om u heen bieden wij:

  • Advies
  • Ondersteuning
  • Zorg

vier ouderen aan het lunchen

Zorg aan huis en dagbesteding bij dementie

Is er sprake van (beginnende) dementie? Dan denken onze deskundigen mee. Met u en de mensen die dicht bij u staan. Vitalis-deskundigen adviseren en regelen de zorg ook, als dat is wat ú wilt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Thuiszorg
  • Dagbesteding
  • Wonen bij Vitalis

Natuurlijk blijft u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde omgeving wonen. Dat begrijpen we heel goed. U kunt zo zelf uw eigen dagindeling blijven bepalen en zelfstandig keuzes maken. Waar nodig helpen we u hierbij.


Zorg toegepast op dementie

Is zelfstandig thuis wonen niet meer mogelijk? Dan is wonen op 1 van de woonzorglocaties van Vitalis een optie. Hier bieden wij u een fijne plek om te wonen en uw leven te leiden. Met zorg en behandeling op maat. Onze 3 uitgangspunten hierbij zijn:
1. U behoudt zoveel mogelijk bewegingsruimte
2. U bepaalt zelf hoe u uw vrije tijd inricht
3. U blijft betekenisvolle rollen vervullen

Als u naar Vitalis verhuist, bekijken we allereerst wat u zelf nog kunt en wilt doen. En zorgen we ervoor dat de mensen die dicht bij u staan een zo’n groot mogelijke rol in uw leven blijven spelen. Als u uw voorkeuren, vertrouwde patronen en rituelen met ons deelt, sluiten wij met onze zorg en behandeling daarop aan. Op deze manier blijft alles bekend en vertrouwd voor u. 

Twee ouderen

Een huiselijke en veilige leefomgeving creëren

We zorgen er altijd voor dat u plezierig woont in een veilige en beschermde omgeving. Herkenbaarheid, huiselijkheid en gezelligheid zijn hierbij de trefwoorden.

Bewegingsvrijheid draagt bij aan een betere gezondheid en gelukkig ouder worden. Op sommige locaties zijn daarom alle deuren standaard open, op andere locaties werken we hier nog aan. Natuurlijk waarborgen we altijd de veiligheid: door het leveren van maatwerk en de inzet van leefcirkels.

De mensen om u heen bij uw leven blijven betrekken

Wist u dat mensen uit uw sociale netwerk een belangrijk rol spelen bij gelukkig oud worden? Denk daarbij aan familieleden, buren, vrienden en kennissen. Zij zorgen voor momenten van herkenning en rust. Door bijvoorbeeld samen boodschappen met u te doen, of samen te eten.
We bieden de beste zorg als wij samenwerken met u en uw sociale netwerk. Bij Vitalis noemen we dit de ‘drie-eenheid’. Wij stimuleren daarom altijd de actieve rol van mensen die dicht bij u staan. Vitalis betrekt hen bij uw zorgafspraken en zorgt ervoor dat zij hierop invloed hebben.

Meer informatie

Wilt u voor uzelf of voor uw naaste meer weten over ons aanbod aan zorg en begeleiding? Wij vertellen u graag meer. Neem hiervoor contact op met SeniorenPunt.