Crisisopvang

Crisisopvang

Crisisopvang is zorg of ondersteuning waarbij iemand snel moet worden opgenomen. Het gaat dan om situaties waarin onmiddellijk zorg nodig is en de oudere niet meer verantwoord thuis kan wonen. In die situaties helpt Vitalis graag.

Voorwaarden crisisopvang
Crisisopvang kan nodig zijn als er acuut gevaarlijke situaties ontstaan. Aanmelding voor crisisopvang gebeurt altijd via de huisarts. Bij een crisis psychogeriatrie doet de huisarts een verzoek bij de GGzE (de specialistische geestelijke gezondheidszorg) voor onze regio. Bij een crisis somatiek doet de huisarts een verzoek bij het SeniorenPunt (040-2202202, optie 2). Een crisisopname gebeurt alleen als onmiddellijke opname in een WLZ-instelling met behandeling noodzakelijk is.

huis

Vitalis en crisisopvang

Vitalis heeft bedden beschikbaar voor crisisopvang. Gebruik hiervan is bedoeld voor maximaal 2 weken, omdat het bed na 2 weken crisisopvang weer beschikbaar moet zijn voor een volgende oudere in een crisissituatie.

Vervolg na crisisopvang
Vitalis werkt samen met alle organisaties in de regio om binnen 2 weken het bed voor crisisopvang weer beschikbaar te maken. De oudere verhuist dus altijd binnen 2 weken, dit kan binnen of buiten de regio zijn. Uiteraard doen alle deelnemende organisaties hun uiterste best om mensen zo snel mogelijk naar de woonomgeving van hun voorkeur te laten verhuizen.

Wilt u meer weten over crisisopvang?

Neem voor meer informatie over crisisopvang contact op met uw huisarts.