Zorg

Zorg bij Vitalis

Heeft u of een naaste zorg nodig? Bij Vitalis staan we klaar om de zorg te leveren die bij u past, op het moment dat u dat zelf niet meer kunt. Daarbij kijken we altijd wat nodig is in aanvulling op wat u zelf nog kunt doen en wat uw naasten kunnen doen. Als dé expert in de ouderenzorg bieden we bij Vitalis alle soorten zorg, zowel op locatie als thuis.

We bieden thuiszorg (verzorging, verpleging, behandeling) en zorg en wonen op onze locaties als het thuis niet meer gaat. Daarnaast bieden wij zorg en begeleiding bij revalidatie, behandeling, geestelijke gezondheidszorg, dementiezorg en zorg bij de ziekte van Parkinson.

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor crisisopvang en voor zorg in de laatste fase van het leven.

vier ouderen aan tafel aan het eten

Eigen regie en passende zorg

Samen met u, uw naasten en zorgmedewerkers kijken we welke zorg u nodig heeft. Wij geloven dat mensen het gelukkigst zijn als ze zo lang mogelijk het leven leiden dat ze gewend zijn. Daarom kijken we altijd hoe u zo lang mogelijk zelf de regie kunt houden. Daarbij staat voorop wat u zelf kunt of wat u nodig heeft om het zelf te kunnen, bijvoorbeeld door hulpmiddelen te faciliteren.

Voordat we zorg leveren willen we u echt goed kennen. We kijken niet alleen naar de aandoening of ziekte, maar vooral naar u als persoon. Op basis van uw leefstijl, wensen en voorkeuren bekijken we samen wat passend is en wat Vitalis voor u kan betekenen.

een zorgmedewerker en een oudere met een zorgrobotkat

Ook zorg aan huis

Naast onze zorg op locatie kunnen we u ook thuiszorg bieden. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig in uw vertrouwde omgeving wonen, terwijl u de juiste zorg krijgt. Onze thuiszorgmedewerkers helpen u bij de verzorging en verpleging in uw thuisomgeving. Samen met uw naasten, huisarts, ziekenhuisspecialisten of andere zorgverleners ondersteunen wij u op een fijne en persoonlijke manier. 

Wonen bij Vitalis met de juiste zorg

Heeft u dagelijkse zorg nodig die niet aan huis mogelijk is? Dan kunt u, als u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft, ook wonen bij Vitalis. We zorgen er dan graag voor dat u zich snel thuis voelt en uw levensstijl zoveel mogelijk kunt behouden. Dat maakt de overgang na een verhuizing minder groot. 

Op onze locaties ondersteunen wij u, samen met uw naasten, om zoveel mogelijk zelf te blijven doen. Tegelijkertijd zijn onze zorgmedewerkers altijd dichtbij als er iets is. Onze woonlocaties staan voor gezelligheid, herkenning en samenzijn. We doen er alles aan om u een thuisgevoel te geven.

Bewoners de regie geven

De laatste jaren maken we binnen Vitalis steeds meer gebruik van technologie voor de 5 belangrijkste taken in het zorgproces. Deze zorgtaken – de Big 5 – gelden voor alle zorgsoorten. Veel van deze technologieën hebben zich in de praktijk bewezen en worden steeds vaker ingezet in plaats van fysieke zorg. De komende jaren willen we hier nóg meer op inzetten. Het uitgangspunt hierbij is dat ouderen zélf de regie over hun leven houden. Dit is in lijn met onze kernwaarden: Ertoe doen, Meedoen en Zelf doen.

Het gaat om de volgende 5 zorgtaken:

  • Medicatie aanreiken
  • Steunkousen aantrekken
  • Ogen druppelen
  • Ondersteuning wassen
  • Bloedsuiker meten
innovatie

Specialistische behandeling in de ouderenzorg

Wat voor type zorg u ook nodig heeft, wij gaan met u op zoek naar de best passende behandeling. Meer dan 100 behandelaars – van logopedisten tot fysiotherapeuten, diëtisten en psychologen – zetten zich bij Vitalis elke dag in voor uw welzijn en gezondheid.

Handige websites

Zorg van Nu

Op de website van dementie winkel vindt u een overzicht van zorginnovaties.

Dementie-winkel

Op de website van dementie winkel vindt u alles voor een stimulerende leefomgeving.

Hulpmiddelenwijzer

Op deze website vindt u handige tips en betrouwbare informatie over hulpmiddelen.

Meer informatie

Wilt u voor uzelf of voor uw naaste meer weten over ons aanbod aan zorg en begeleiding? Wij vertellen u graag meer. Neem hiervoor contact op met SeniorenPunt.