Atelier SKON

Atelier SKON

"Participeren is een moeilijk woord, maar meedoen wil ik graag.” Het zijn de woorden van 1 van de ouderen die deelneemt aan Atelier SKON. Dat is de creatieve broedplaats van Vitalis waar deelnemers met veel liefde en plezier de mooiste producten maken. Ze gaan hiervoor aan de slag met restmateriaal en upcyclen dit tot iets nieuws. Het resultaat zijn blije deelnemers, mooie producten én gelukkige kopers.

Ertoe doen, zelf doen en meedoen

Atelier SKON sluit goed aan bij de missie en visie van Vitalis: samen gelukkig ouder worden, waarbij ertoe doen, zelf doen en meedoen centraal staan. Deelnemers bepalen zelf wat ze willen maken, hoe ze het maken en welke materialen ze (her)gebruiken. Zij hebben de regie. Zo kunnen alle deelnemers hun talenten gebruiken en verder ontwikkelen. Ook komen zo de mooiste producten tot stand.

Iedereen is welkom!

U kunt deelnemen aan Atelier SKON op de volgende locaties:
  • Berckelhof
  • Engelsbergen
  • Theresia

Creativiteit en talent stimuleren

Met Atelier SKON stimuleren we deelnemers om de eigen creativiteit te gebruiken, maar ook om van en met elkaar te leren. Bovendien is Atelier SKON dé plek om van oude materialen iets nieuws te maken. Upcyclen is een mooie, duurzame manier om restmateriaal een nieuw leven te geven. 

Wanneer deelnemers samen een product maken, starten we met een brainstormsessie. Ouderen gaan in gesprek met elkaar over wat ze van de materialen kunnen maken. Daarbij maken we gebruik van ieders talenten.

Vervolgens gaat men aan de slag met een proefmodel om daarna het uiteindelijke product te maken. Komen er tijdens het proces uitdagingen naar voren? Dan stimuleren we deelnemers om hun creativiteit in te zetten en samen tot een oplossing te komen. 

Handwerk met liefde, passie en geduld

Alle producten van Atelier SKON zijn handgemaakt. Dat betekent dat elk product uniek is. Soms zit er een naadje scheef, is iets niet recht afgeknipt of is de verf een beetje uitgelopen. Wij geloven dat juist deze details de creaties hun charme geven. Alles is met liefde, creativiteit en geduld gemaakt.

De deelnemers stralen steeds van oor tot oor zodra een product is verkocht. De opbrengst wordt geïnvesteerd in nieuwe materialen voor Atelier SKON, zoals een naaimachine. Zo kunnen de deelnemende ouderen steeds nieuwe technieken leren en nieuwe producten ontwerpen. 

atelier skon

Bestel unieke cadeaus in de webshop

Wilt u ook een uniek en handgemaakt item of cadeau bestellen? Alle producten uit Atelier SKON zijn nu te bestellen via de webshop. Een eigen shop openen was een grote wens van de deelnemers. Alle deelnemers dragen hun steentje bij aan deze shop. Van pakketjes inpakken tot de verzending – iedereen levert een bijdrage. Dat maakt een bestelling plaatsen nóg leuker.

Meer informatie

Deelnemen aan Atelier SKON? Of heeft u vragen? Neem contact op met Sylvia van Aggel.